Office Interiors

Coffey Business Centre

7-1 Coffey

Eschewing the traditional office of broadloom carpet and suspended ceilings, the large volume of the redundant Australia Post Mail Exchange building in Hobart called for creative lateral thinking.  We took our cue from the tenants’ earth-based mining consultancy activities.  Existing concrete beams and soffits were sand-blasted and left raw to provide a textured structural ‘frame’, while remaining surfaces were painted white to maximise natural daylight penetration deep into the building.  Other interior design selections also favoured the use of raw materials, including the reception counter – a hand-built gabion cage filled with locally-sourced bluestone rocks.  Enclosed rooms were minimised, but, where required, were positioned away from the perimeter and with glazed fronts to allow daylight entry, outlook, and views across the open plan work areas and out of the building.  The project’s success was reflected with the award of the 2009 IDA ‘Corporate Design’ national award.